Att forska i släkten kan blir mycket information och många personer. Till slut kan det vara väldigt svårt att ha koll på alla personer med familjer i din släkt. Därför kan det vara en bra idé att skaffa sig ett släktforskningsprogram inom en snar framtid, och börja skriva in all den information som man hittar om sina släktingar på direkten istället.

Visst går det att göra ett eget släktforskningsprogram i något Office-program för att lägga in all information. Det blir snabbt många personer och trådar att ha koll på. Därför är det bättre i slutändan att investera i ett redan färdigt program som är designat för att hålla ordning på alla dina släktingar. Detta gör att det genast blir roligare att släktforska. Utan att behöva lägga tid och energi för att hitta lösningar och hur man bäst skriver för att få en tydlig överblick med mera.

På CD-skiva

Det finns del register som går att söka i, de finns på CD-skivor. Dessa har de verktyg som man behöver för att komma vidare i sin sökning av släktingar. De flesta av dessa skivor är enbart åtkomliga för Windows. Men det finns så kallade emulatorer vilket gör att man kan använda sig av dessa i alla fall.

Välja släktforskningsprogram

Det är inte det lättaste att välja ett släktforskningsprogram, med tanke på att det finns en uppsjö av dessa ute i butiker och på nätet. Det som man bör ha i åtanken är att programmet ska ha möjligheten att exportera information i formatet GEDCOM. Detta format är ett enkelt språk för programmering, som har skapats för att det ska vara lätt att mata in information om dina släktingar och andra familjemedlemmar. Det är bara att söka på nätet och hitta det program som känns mest bekvämt och uppfyller alla dina behov.

Källhänvisningar

Släktforskningsprogrammet bör också ha ett vanligt sätt att ange vart du har fått uppgifterna ifrån, och gör det direkt. Och då så nära den själva informationen som möjligt. Till exempel att man anger ett födelsedatum, och detta datum kom från en husförhörslängd. Detta underlättar arbetet betydligt.