Här kan man läsa och har stora möjligheter att kunna hitta tips och råd hur man ska bära sig åt för att kunna forska om sin släkt.

Det kan vara ett riktigt pussel och se till att hitta sina släktingar. Att det blir som att vara en detektiv som följer ens förfäders spår bakåt i historien. Ett perfekt sätt att dels lära sig om Sveriges historia men framför allt få ett starkare band till sina dels nuvarande levande släktingar men också de släktingar som fanns en gång i tiden.

Vem vet, vissa av dina anfäder har satt sina spår i den svenska historien på ett eller annat sätt, naturligtvis på gott eller ont. Men i och för sig lika spännande i alla fall.

Som läsare erbjuds man att få information om hur det går till för att börja släktforska, att det dessutom går att göra det gratis. Allt hemifrån sin dator till att uppsöka ett arkiv någonstans i Sverige.

Förstagångs släktforskare är det några fallgropar som man bör undvika. Vilket gör att det blir betydligt lättare att sätta igång med sin släktforskning, men framför allt så mycket roligare. För det är aldrig roligt att stöta på problem redan från starten.

Visst kan det dyka upp problem, som att tolka handstilar, namn med mera. Då gäller det antingen att ta det lugnt eller så kan man fråga om råd från de som är mer vana vid att släktforska. Dessa delar gärna med sig av sina knep.

Det är alltid lika spännande se vart släktleden tar vägen och hur hela släktträdet byggs upp gren för gren, till ett stort massivt träd!